caraveleir vragen bandbreedt en onderstel

Plaats reactie
A K
Berichten: 3
Lid geworden op: ma 19 jul 2021 15:16

caraveleir vragen bandbreedt en onderstel

Bericht door A K » di 20 jul 2021 15:18

Wij zijn van plan om een nieuwe caravan aan te kopen. De caraveleir alba 466 of 486 family en de caraveleir antares style 486 family interesseren ons en gaan we dit weekend bekijken. Maar tijdens het opzoekwerk vooraf, valt het ons op dat de bandbreedt 17,5 een stuk smaller is dan bij de meeste andere caravans 18,5. Geeft dit problemen tijdens het rijden, is dit minder stabiel? Wij hebben een citroen c8, dus wij kiezen niet voor deze caravan voor de lichtheid ervan (zouden ook gewicht op 1500 laten zetten), maar omdat deze de beste voordelen voor ons heeft qua indeling. Ook zagen we dat het onderstel zelf niet van Alko is, is dit kwalitatief wel goed? En weten jullie hoe het zit met de isolatie van de wanden? Is die minderwaardig aan andere merken?
Hoe ervaren jullie de kwaliteit van deze caravans (de recente)? Wij zijn geen wildebrassen, dus bij normaal gebruik is het niet zo dat er vanalles loskomt of gaat rammelen?
Alle ervaringen van deze caravans is welkom!
We gaan ook nog de c go van dethleffs bekijken, maar we hebben liever de deur aan de kant van het stapelbed en dat is bij deze niet zo.

Volvodriver

Re: caraveleir vragen bandbreedt en onderstel

Bericht door Volvodriver » di 20 jul 2021 15:37

Caravalair,

Caravalair is een merk van de 'Groupe Trigano' uit Frankrijk.
De bouw van deze caravans is over het algemeen lichter dan die van vergelijkbare caravans uit bijvoorbeeld Duitsland.

Qua kwaliteit is er niet echt iets mis mee. En de Artica kan zich zeker meten met de concurrenten.

De Alba die jij nu zou willen hebben is het instappertje van Caravalair. Daardoor is deze niet minder goed of slechter dan een instapper van een willekeurig ander merk maar zeker lichter qua bouw en dunner materiaalgebruik.
Daarnaast kan je met alle caravans in het voor en najaar kamperen. Echter om de Alba wat warmer te krijgen zal je meer gas moeten verstoken. De isolatie van deze instapper is inderdaad minder dan die van de duurdere caravans. Niet slecht maar wel minder dik.
Het ontbreken van een ALKO-as is niet ernstig. Er zijn meerdere merken die geen ALKO gebruiken. Dus daar hoef je niet bang voor te zijn.

Voor wat betreft de smallere banden. Dat zou niet echt veel uit moeten maken qua wegligging.
Ik zou overigens zeker gaan voor de Antares. Net wat beter/ en luxer.

A K
Berichten: 3
Lid geworden op: ma 19 jul 2021 15:16

Re: caraveleir vragen bandbreedt en onderstel

Bericht door A K » za 24 jul 2021 16:56

bedankt voor je uitleg, na de bezichtigingen gaan we voorlopig voor de dethleffs c'go

Plaats reactie

Terug naar “Caravelair”