Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Gebruikersavatar
Pakkie
Berichten: 1054
Lid geworden op: wo 16 aug 2017 21:27
Locatie: ZO-Brabant
Contacteer:

Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door Pakkie » do 8 apr 2021 15:20

Excuus voor het ietwat lange epistel, maar leek me wel aardig om een deel van onze overwegingen op een rij te zetten. Ergens onderaan gaat het pas over de caravan uit de titel van dit topic dus de rest kun je eventueel overslaan :wink:

Waarom wat anders?
Na een Knaus 450 FU zijn we inmiddels bijna drie jaar in bezit van onze Knaus 500 EU die qua indeling goed bevalt. Inmiddels dit jaar al drie weekenden weg geweest en voorzie dat er nog vele weekenden bij gaan komen. Combineer dat met 5 weken zomervakantie verdeeld over twee periodes en eventueel een wintersport en je kunt wel stellen dat de caravan goed gebruikt wordt. Zeker in voor- en naseizoen en de winter vertoef je relatief veel binnen in de caravan waaruit de wens naar wat meer ruimte naar voren kwam. Afgelopen jaren regelmatig naar andere caravans gekeken of er iets bij zat wat onze 500 EU kon vervangen.

"Eisen" en wensen:
Onderstaande “eisen” hebben we:
- 2.50m breed
- rondzit: geen L-vorm en met voldoende hoofdruimte indien aan voorzijde gesitueerd
- enkele bedden die tot 1 bed gemaakt kunnen worden of een queensbed van minimaal 1.50m breed
- aflegruimte bij het aanrecht voor bv Nespresso, melkopschuimer, fles water etc
- nette plaats voor een tv nabij de rondzit
- grote koelkast

Aanvullende wensen die mooi meegenomen zijn als het erop zit:
- vloerverwarming
- volledige bovenkasten, dus zonder oplegruimte eronder
- haakse kussens in de rondzit
- zo weinig mogelijk hoogglans/uitbundigheid
- cassetteluifel
- ingebouwde oven
- mover

Enkelassers:
Daarnaast speelt smaak natuurlijk ook een grote rol. In de breedte van 2.50m met de door ons gewenste indeling op 1 as is er niet zo heel veel op de markt wat ons kon bekoren. Hieronder een aantal caravans die we bekeken hebben met daarbij onze kanttekeningen. We hebben ook vele andere merken bekeken, maar ik hou de opsomming een beetje beperkt anders wordt het helemaal zo’n enorm epistel :wink:
- Hobby 560 UL Excellent: mooie indeling, maar styiling binnen vinden wij niet fraai net zoals de uitstekende hoek in de keuken
- Hobby 560 LU: los van de in onze ogen mindere styling zit in de rondzit met je hoofd tegen het gordijn voor het schuine raam aan de voorzijde
- Hobby 560 UL Premium: met name van binnen wel wat uitbundig (of bling-bling zoals het wel eens genoemd wordt)
- Fendt 560 SG: totaal geen aflegruimte op het aanrecht

Tandemassers:
Al met al kwamen we snel tot de conclusie dat onze wensen niet echt te verenigen waren op een enkele as. De vrouw des huizes is echter niet zo’n fan van een tandemasser met name vanwege de looks en het bijbehorende vooroordeel. Maar goed, uiteindelijk toch wat tandems bekeken waaronder:
Hobby 650 UFF Premium 2017 (Coppens - Best)
Knaus 700 EU 2016 (Dobo - Olst)
Hobby 650 UFF Prestige 2021 (Linberg - Dongen)
Fendt Tendenza 650 SFD 2021(Andre – de Kleine Abtshoeve & vd Elzen – Zeeland)
Fendt Diamant 650 SG 2019 (de Greeff – Grave)

Hieronder onze bevindingen, waarbij het niet de intentie is om bepaalde merken, caravans of mensen die dergelijke caravans bezitten af te vallen. Het zijn puur onze bevindingen met in de posts daaronder wat fotootjes erbij.

Hobby 650 UFF Premium:
In de afgelopen jaren meerdere malen deze caravan bekeken op diverse lokaties omdat het toch wel een geweldig gevaarte blijft met fraaie indeling met zijn grote queensbed. Toch kon de uitbundige uitstraling zowel binnen als buiten ons uiteindelijk niet bekoren. Het glimt ons allemaal net iets te veel en de bruikbaarheid van de douche is onze ogen ook beperkt doordat deze midden in de caravan uit komt. We zouden die dan ook a la VIP en PD laten wrappen, maar dan nog blijft het minder fraai dan bv een echte houten deur ervoor zoals bij de Knaus 700 EU.

Knaus 700 EU:
We waren vorig jaar maart toevallig in de buurt van Dobo dus eens een blik geworpen op deze caravan. Fraaie indeling met 1-persoonsbedden en kleursetting die ons wel aanspreekt. Minpunt van dit exemplaar was de magnetron onder het aanrecht waardoor twee mooie brede lades vervallen. De vele open stukken tussen de bovenkastjes net als de open ruimtes onder de bovenkastjes bij de rondzit konden ons wat minder bekoren. De vloer van deze versie vonden we ook wat te druk en de stof op de rondzit te licht. Dit exemplaar was nog niet voorzien van een XT4-mover en cassetteluifel dus die kosten zouden er nog bij komen. Met 23k was deze echter best wel scherp geprijsd. Op dat moment waren we echter nog niet echt in de modus om wat anders te kopen, maar achteraf heb ik me wel een paar keer achter de oren gekrabt of we deze destijds niet gewoon hadden moeten kopen ondanks de aandachtspunten.

Hobby 650 UFF Prestige 2021:
Tijdens ons kampeerweekend op de Kleine Abtshoeve eind maart dit jaar hebben we een bezoekje gebracht aan Linberg om de 650 UFF Prestige te bekijken. Tov de Premium een minder uitbundig interieur dus voordat we hem gezien hadden leek het ons wel een serieuze kandidaat. Ondanks de top-indeling met groot queensbed van 160x200, zagen we bij de eerste blik toch al wat scratch.gif. Het witte materiaal aan de onderzijde van de bovenkastjes is enorm gevoelig voor vlekken. Er zaten al de nodige lastig te verwijderen vingervlekken op. Een zilveren bout op de vloer aan beide zijden van het bed zou mogelijk ook wat fraaier kunnen. Ook de kastdeurtjes voelden allemaal wat lichtgewicht aan en de rondzit blinkt niet uit in zitcomfort: de kussens zijn hard en de hoek is wel erg schuin waardoor comfortabel languit zitten op de rondzit er niet bij is zonder een enorm kussen in de hoek. Een wat rondere hoek biedt dan nog meer mogelijk heden.
Grootste punt van ergernis vonen wij echter de striping op de zijkanten zowel voor als achter. Deze zijn met een bocht afgewerkt, maar da’s niet gespoten maar geplakt met stickers. Geen fraai gezicht, nu al kleurverschil in zowel grijs als wit tussen gespoten beplating en sticker wat in de loop der tijd alleen maar erger zal worden en er is natuurlijk kans op het loslaten van de sticker. Foto's hiervan heb ik hier al eens eerder gepost.

Fendt Tendenza 650 SFD 2021:
Met dank aan André uitgebreid zijn prachtige nieuwe caravan kunnen bekijken op de Kleine Abtshoeve. Geweldige rondzit waar je met dank aan de diepe vensterbank niet met je hoofd tegen de gordijnen aan de voorzijde zit. Zitcomfort van zowel zitting als de losse louge-achtige kussens is echt geweldig in combinatie met het prachtige Sky-line-dakluik erboven. Afwerking op de vloer in de badkamer vond ik wat minder fraai, maar da’s een detail. Een bed van 150x190 kan best volstaan, maar ideaal is anders in vergelijking met bijvoorbeeld het queensbed in de 650 UFF. Wij zijn nogal van de frisse lucht en hebben muv de winter vrijwel altijd 2 ramen bij het bed open staan. Nadeel van een dwarsgeplaatst queensbed is dat dat dus niet gaat. De Fendt heeft uitsluitend een raam bij het voeteneind in tegenstelling tot de Dethleffs die met deze indeling wel een raam heeft bij het hoofdeinde. Ook de vormgeving vanaf de zijkant is wennen met de leegte aan de achterzijde doordat zowel op de achterzijde als op het achterste deel aan de zijkant geen raam zit.

Fendt Diamant 650 SG
Deze caravan bij de Greeff had ik al een paar weken bij mijn favorieten staan dus zaterdag 3 april toch maar eens een blik gaan werpen. Wij zijn helemaal geen kwaliteitsfreaks, maar toch merk je wel het verschil in kwaliteit tussen een Fendt Diamant en een Hobby Prestige of Knaus 700 EU. Het zitcomfort is met dank aan veren in de zitkussens en de rechte hoek in de rondzit geweldig. Marloes ging even daarna in de ernaast staande Knaus 650 PEB zitten en deed bijna haar achterste pijn. Da's echt wel een enorm verschil. Na daar even ingezeten te hebben wisten we ook dat een Knaus 650 PXB het niet ging worden: zitcomfort is beperkt en lekker languit loungen is er al helemaal niet bij.
Ook het hout is allemaal net wat degelijker en de soft-close op alle kastjes is ook ideaal: niks meer per ongeluk hard dichtklappende bovenkastjes. Het contrast tussen de dikke matras in de Diamant en het dunne matrasje in de ernaast staande Knaus 650 vonden we ook schrikbarend. Is het allemaal noodzakelijk? Zeker niet, maar het is wel een kwaliteitsverschil.

De caravan is uit september 2019, maar de caravan van boven en onder kritisch bekijkend was er geen enkel gebruiksspoor te zien. De opvulkussens van het bed zitten nog in het plastic, het gasfornuis is nooit gebruikt, de rekjes in de oven zitten nog in het plastic en in de koelkast heeft ogenschijnlijk ook nog nooit iets gestaan. Er zit geen krasje op de bigfoots, de onderzijde is als nieuw en zelfs op de mover zit geen vlekje of korreltje zand. Als ons gezegd was dat hij nooit gebruikt is en dat hij vanuit de showroom uitsluitend een keer naar buiten was gemoverd dan hadden we het ook geloofd. Het verhaal achter de caravan is volgens verkoper Cas dat de vorige eigenaar slechts één week gebruik heeft kunnen maken van de caravan waarna hij een beroerte heeft gekregen en niet meer in staat was om met de caravan op pad te gaan. Nu is het altijd uitkijken bij caravan- en autoverkopers met hun verhalen knipoog.gif maar gezien de staat van de caravan is dit wel heel aannemelijk.

Kijkend naar onze eisen voldoet deze 650 SG volledig. Bijkomend voordeel is dat ook nog eens al onze wensen afgevinkt zijn bij deze caravan aangevuld met een Thule 9200 cassetteluifel, comfortabele Truma 6E, de prachtige sky-line zoals we die bij André al hadden gezien, een tapijtset, fietsendrager en met de Truma XT4-mover ook nog eens een topmover blij.gif

Zijn er dan geen minpunten? Natuurlijk wel, zoals bv een relatief kleine wc-ruimte op zo’n joekel van een caravan, maar als je anders wil dan zit je vast aan een badkamer achter en dat was niet te verenigen met onze andere eisen/wensen. Daarnaast is het vierkante gasfornuis ogenschijnlijk pantechnisch minder ideaal dan een langer gerekt gasfornuis. Verder is het jammer dat de vitrages niet helemaal aan de kant kunnen omdat het van die verschuifbare panelen zijn. De sfeerhaard zal ’s avonds best aardig zijn, maar overdag is het verre van fraai. Een langwerpige pot met plantjes does the work overdag waarschijlijk. Verder had ik liever een MTM gewicht van 2.500 kg gehad ipv 2.200 kg. Met een leeg gewicht van 1.810 kg volgens de brochure hou je nog 390 kg over wat op zich voldoende is na een miniteuze weging van hetgeen we nu altijd bij hebben, maar wat meer marge was nog mooier geweest. Nu zijn wij overigens wel heel kritisch tav hetgeen we meenemen: na iedere paar weekenden wordt een rondje gedaan om te zien wat we niet gebruikt hebben en dat verdwijnt vervolgens uit de caravan. Geen overbodige spullen in onze hut dus mrgreen.gif

Na bezichtiging van de Fendt waren we er wel van overtuigd dat dit toch wel een prachtige zeer complete eigenlijk nieuwe caravan is die ons helemaal past. Na wat onderhandelen uiteindelijk tot een deal gekomen en morgen mogen we hem ophalen haphop.gif

Over een paar weken gaat hij nog even terug voor plaatsing van een YT 55ah accu, een extra service-luik onder het linkerbed en een mini-heki boven de keuken die tzt wellicht eens vervangen wordt door een aicro.
Laatst gewijzigd door Pakkie op do 8 apr 2021 15:42, 6 keer totaal gewijzigd.
Fendt Diamant 650 SG met daarvoor een BMW X5 3.0d

Gebruikersavatar
Pakkie
Berichten: 1054
Lid geworden op: wo 16 aug 2017 21:27
Locatie: ZO-Brabant
Contacteer:

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door Pakkie » do 8 apr 2021 15:21

Paar fotootjes van de Knaus 700 EU:
700 EU.jpg
700 EU-1.jpg
700 EU-2.jpg
Laatst gewijzigd door Pakkie op do 8 apr 2021 15:27, 1 keer totaal gewijzigd.
Fendt Diamant 650 SG met daarvoor een BMW X5 3.0d

Gebruikersavatar
Pakkie
Berichten: 1054
Lid geworden op: wo 16 aug 2017 21:27
Locatie: ZO-Brabant
Contacteer:

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door Pakkie » do 8 apr 2021 15:22

Paar fotootjes van de Fendt 650 SFD:
650sfd0.jpg
650sfd1.jpg
650sfd2.jpg
Laatst gewijzigd door Pakkie op do 8 apr 2021 15:27, 1 keer totaal gewijzigd.
Fendt Diamant 650 SG met daarvoor een BMW X5 3.0d

Gebruikersavatar
Pakkie
Berichten: 1054
Lid geworden op: wo 16 aug 2017 21:27
Locatie: ZO-Brabant
Contacteer:

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door Pakkie » do 8 apr 2021 15:22

En tenslotte wat fotootjes van onze nieuwe aanschaf haphop.gif
Fendt1.jpg
Fendt2.jpg
Fendt3.jpg
Laatst gewijzigd door Pakkie op do 8 apr 2021 15:27, 1 keer totaal gewijzigd.
Fendt Diamant 650 SG met daarvoor een BMW X5 3.0d

Gebruikersavatar
Pakkie
Berichten: 1054
Lid geworden op: wo 16 aug 2017 21:27
Locatie: ZO-Brabant
Contacteer:

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door Pakkie » do 8 apr 2021 15:26

En omdat wij hem zo mooi vinden nog maar eens drie fotootjes erbij knipoog.gif
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Fendt Diamant 650 SG met daarvoor een BMW X5 3.0d

Gebruikersavatar
Chris
Berichten: 27911
Lid geworden op: zo 12 feb 2012 16:48
Locatie: Hillegom

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door Chris » do 8 apr 2021 15:34

Super gefeliciteerd joh !!

Plaatje.... een echt plaatje... thumbup.gif proost.gif proost.gif
Een blauw Zweeds reispaleis met een witte Duitse sleurhut aan de haak.

Robert Erik
Berichten: 9
Lid geworden op: ma 24 jun 2019 12:17
Locatie: Alkmaar

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door Robert Erik » do 8 apr 2021 15:40

Ziet er prachtig uit.
Heel veel plezier ermee. thumbup.gif
BMW X1 1.8 Xdrive 2018 getuned 190 Pk en 400 Nm, Tabbert Puccini 490 TD 2020.

sailor wim
Berichten: 2214
Lid geworden op: di 11 okt 2016 16:41
Locatie: Den Haag

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door sailor wim » do 8 apr 2021 16:10

Geen excuses nodig hoor, bedankt voor de inkijk in jullie reispaleis.
En toch... alles is anders tussen de regels.

DV_t
Berichten: 608
Lid geworden op: di 23 mei 2017 11:46

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door DV_t » do 8 apr 2021 16:12

Poeh dikke bak! Erg fraai, zonder te veel bling bling thumbup.gif

Gebruikersavatar
EricS
Berichten: 1182
Lid geworden op: vr 20 apr 2012 19:04
Locatie: Assen

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door EricS » do 8 apr 2021 16:13

Wauw, prachtig zeg thumbup.gif thumbup.gif

Gefeliciteerd en heel veel plezier er mee !!
Kia EV6 RWD Plus 77Kw met Fendt 510 TFB.

RDDR
Berichten: 2197
Lid geworden op: vr 21 apr 2017 11:16
Locatie: Omgeving Eindhoven

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door RDDR » do 8 apr 2021 16:15

Dat mega dakraam is erg fraai!

Verstuurd vanaf mijn POCOPHONE F1 met Tapatalk


Gebruikersavatar
PD
Berichten: 21871
Lid geworden op: wo 16 jul 2014 11:12
Locatie: Wherever I lay my hat...

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door PD » do 8 apr 2021 16:18

Prachtige caravan, Paskal en Marloes love.gif love.gif love.gif

Leuke speurtocht ook, nogmaals PROFICIAT haphop.gif haphop.gif haphop.gif maar dat heb ik deze week volgens mij al 3x geroepen awhoea.gif awhoea.gif awhoea.gif

Fendt Diamant......... wat zullen jullie gaan genieten van deze Kwaliteit met een K thumbup.gif
Fendt Brillant 650 TF (2018) getrokken door een Land Rover Discovery-5 HSE 3.0 TDV6 Black Edition (2018)

Gebruikersavatar
Pakkie
Berichten: 1054
Lid geworden op: wo 16 aug 2017 21:27
Locatie: ZO-Brabant
Contacteer:

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door Pakkie » do 8 apr 2021 16:22

Dank voor de felicitaties. De speurtocht was inderdaad ook erg leuk Hans, maar ga er vanuit dat in deze niet geldt dat bezit van de zaak einde van het vermaak is. Zoals ik al schreef zijn wij geen kwaliteitsfreaks, maar vond vooral verbazingwekkend dat wij bv de nieuwe Hobby 650 Prestige minder degelijk aan vonden voelen dan onze 12 jaar oude Knaus scratch.gif

Het dakraam vonden wij bij André ook al helemaal geweldig. Wij zijn liefhebbers van veel licht in de hut (daarom komt er ook nog een extra mini-heki in het midden bij binnenkort) dus zijn erg blij met dit dakraam. Is op de Diamant standaard, maar op de andere versies een optie van 1.625€ dus heel goedkoop is het niet.
De vier centrale rechthoekige lampjes die branden kunnen uit waarna uitsluitend de randen om de rechthoekjes sfeervol blijven branden. Het middelste raam kan gelukkig ook open thumbup.gif
Fendt Diamant 650 SG met daarvoor een BMW X5 3.0d

Gebruikersavatar
PD
Berichten: 21871
Lid geworden op: wo 16 jul 2014 11:12
Locatie: Wherever I lay my hat...

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door PD » do 8 apr 2021 16:45

Pakkie schreef:
do 8 apr 2021 16:22
Dank voor de felicitaties. De speurtocht was inderdaad ook erg leuk Hans, maar ga er vanuit dat in deze niet geldt dat bezit van de zaak einde van het vermaak is. Zoals ik al schreef zijn wij geen kwaliteitsfreaks, maar vond vooral verbazingwekkend dat wij bv de nieuwe Hobby 650 Prestige minder degelijk aan vonden voelen dan onze 12 jaar oude Knaus scratch.gif
Wij vonden de kwaliteit van de nieuwe Prestige ook erg tegenvallen, net zoals de nieuwe Knaus series zoals je hierboven ook schreef. Het lijkt wel dat ze de prijs bij beide merken niet adequaat durven te verhogen en daarom maar inboeten op kwaliteit.... volgens mij de verkeerde richting op :(

Fendt heeft ook ons zeer aangenaam verrast thumbup.gif
Laatst gewijzigd door PD op do 8 apr 2021 16:53, 1 keer totaal gewijzigd.
Fendt Brillant 650 TF (2018) getrokken door een Land Rover Discovery-5 HSE 3.0 TDV6 Black Edition (2018)

Diny
Berichten: 3815
Lid geworden op: di 10 jul 2012 21:14
Locatie: Veenendaal

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door Diny » do 8 apr 2021 16:52

Echt een heel erg mooie wagen Pakkie thumbup.gif

Deze aanschaf zal zeker niet het einde van het vermaak zijn haphop.gif

Iemand die duidelijk heeeeeel erg jaloers is knipoog.gif

VIP
Berichten: 6999
Lid geworden op: wo 25 dec 2013 09:47
Locatie: Hilton on Wheels

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door VIP » do 8 apr 2021 16:52

Pascal en Marloes,

Hierbij nog een keer van harte gefelicteerd met de nieuwe aankoop thumbup.gif

Leuk om alles nog een keer door te lezen, jullie hebben een zorgvuldige en weloverwogen keuze gemaakt.

De onze komt zoals je weet ook bij Cas vandaan, een mooi en plezierig bedrijf.

Morgen wel even wat foto’s van de combi plaatsen hoor love.gif
Laatst gewijzigd door VIP op do 8 apr 2021 16:53, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Jan van Vijven
Moderator
Berichten: 14057
Lid geworden op: wo 16 aug 2006 22:01
Locatie: In de buurt van Bartje.
Contacteer:

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door Jan van Vijven » do 8 apr 2021 16:53

Prachtig, gefeliciteerd.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
"Cry a river, build a bridge and get over it"

Gebruikersavatar
Aviva
Berichten: 1659
Lid geworden op: do 24 aug 2017 12:00

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door Aviva » do 8 apr 2021 17:00

Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van deze prachtige caravan thumbup.gif
Top ook dat je zo'n mooi verslag hebt geschreven naar jullie zoektocht naar deze caravan, leuk om te lezen waarom jullie juist voor deze caravan kozen.

Top dat je hem ook zo snel geleverd krijgt kan je er snel mee op pad...
Inmiddels neemt het aandeel Fendt Tandemassers op het forum aardig toe, snap ik ook het zijn prachtige wagens.

Heb je de Knaus ingeruild op de Fendt ook verkoop je die zelf?
Adria Aviva 390 PS achter een Hyundai I30 Wagon 1.4 T-GDI 140 pk | Lach, leef en geniet!
Truma SX mover | Unico Genua 280 + dakluifel | Unico Torino

Gebruikersavatar
Pakkie
Berichten: 1054
Lid geworden op: wo 16 aug 2017 21:27
Locatie: ZO-Brabant
Contacteer:

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door Pakkie » do 8 apr 2021 17:05

VIP schreef:
do 8 apr 2021 16:52
Pascal en Marloes,

Hierbij nog een keer van harte gefelicteerd met de nieuwe aankoop thumbup.gif

Leuk om alles nog een keer door te lezen, jullie hebben een zorgvuldige en weloverwogen keuze gemaakt.

De onze komt zoals je weet ook bij Cas vandaan, een mooi en plezierig bedrijf.

Morgen wel even wat foto’s van de combi plaatsen hoor love.gif
Thanx en we gaan ons best doen morgen. De aflevering stond eerst voor overmorgen, maar er wordt zo'n baggerweer voorspeld met veel regen dat we het gelukkig om hebben kunnen zetten naar morgenmiddag.

Ogenschijnlijk vreemde move inderdaad qua kwaliteit bij enkele merken momenteel.
En Linberg zit uiteraard in Molenschot en niet in Dongen zoals ik in mijn eerste (niet meer aan te passen) post schreef :oops:

@Aviva: de Knaus ga ik zelf verkopen want heb er alle vertrouwen in dat dat financieel voordeliger uit gaat pakken dan inruilen. Inruilprijs was niet slecht hoor, maar kreeg ook nog wel de nodige korting zonder inruil. Voorzie dat me dat bij wijze van spreke bijna een "gratis" airco op gaat leveren :wink:
Fendt Diamant 650 SG met daarvoor een BMW X5 3.0d

Philmar
Berichten: 637
Lid geworden op: zo 11 dec 2016 16:12

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door Philmar » do 8 apr 2021 17:08

Mooi, gefeliciteerd. 👍👍

Philmar

Gebruikersavatar
Daphne
Erelid
Berichten: 18267
Lid geworden op: wo 13 apr 2005 09:40
Locatie: 013

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door Daphne » do 8 apr 2021 17:12

Gefeliciteerd! Mooi om jullie overwegingen te lezen en hoe jullie tot deze keuze zijn gekomen. Dat worden mooie vakanties, dat kan niet anders.
"NORMAAL IS OOK MAAR HET GEMIDDELDE VAN UITERSTEN"

Eriba Nova L 465 (model 2022) -2021
SEAT Ateca FR Business Intense 1.5 TSI DSG7 -2021

doubleyou
Berichten: 670
Lid geworden op: ma 18 mei 2020 18:53
Locatie: Overal

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door doubleyou » do 8 apr 2021 17:22

Gefeliciteerd met je nieuwe caravan thumbup.gif

Gewoon uit interesse: heb je nog andere merken overwogen dan Knaus, Hobby of Fendt? Je noemt Dethleffs even. Is de Beduin Scandinavia 650 RE nog een optie geweest? Of modellen van Adria of Tabbert?
full-time nomad Mercedes V220d 4Matic Marco Polo uit 2018 (gechipt 220pk/520Nm) en Kabe Royal 560 XL KS uit 2022 (model 2021) airco/E&P/Truma XT/Fortex Aronde

Gebruikersavatar
caravan-newbie
Berichten: 590
Lid geworden op: vr 23 aug 2013 15:11

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door caravan-newbie » do 8 apr 2021 17:25

Wauw wat een mooie caravan. Van harte gefeliciteerd,en heel veel reisplezier.

Verstuurd vanaf mijn HD1903 met Tapatalk


Gebruikersavatar
workel
Berichten: 2617
Lid geworden op: wo 11 jan 2017 14:41

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door workel » do 8 apr 2021 17:33

Gaaf, mooie caravan met dito indeling.
Slim extra serviceluik en dakairco, eigenlijk muts have. Bij enkele bedden altijd handig om 2 serviceluiken te hebben kun je er veel makkelijker bij vanbuiten dan van binnen is onze mening.

Gefeliciteerd en heel veel kampeerplezier, thumbup.gif

Succes met de verkoop van de Knaus, denk voldoende vraag, aanbod weinig, ben je zo kwijt.
Laatst gewijzigd door workel op do 8 apr 2021 17:42, 2 keer totaal gewijzigd.
Passat Variant B8 TSI DSG met daarachter een Fendt Saphir 465 TG met veel extra's.

Gebruikersavatar
Pakkie
Berichten: 1054
Lid geworden op: wo 16 aug 2017 21:27
Locatie: ZO-Brabant
Contacteer:

Re: Onze nieuwe caravan... Fendt Diamant 650 SG

Bericht door Pakkie » do 8 apr 2021 17:36

doubleyou schreef:
do 8 apr 2021 17:22
Gefeliciteerd met je nieuwe caravan thumbup.gif

Gewoon uit interesse: heb je nog andere merken overwogen dan Knaus, Hobby of Fendt? Je noemt Dethleffs even. Is de Beduin Scandinavia 650 RE nog een optie geweest? Of modellen van Adria of Tabbert?
Jazekers, maar het was al zo'n enorm epistel dus heb het een beetje beperkt gehouden qua bekeken caravanmerken.
- Dethleffs 650 RE: persoonlijk vinden wij zo'n C-vormige rondzit wat minder handig om van/naar je plek te komen
- Adria: er zit geen indeling bij met enkele bedden die tot 1 bed gemaakt kunnen worden of een ruim queensbed in combinatie met een ruime rondzit
- Tabbert: die vinden we qua interieur over het algemeen wat te uitbundig
Fendt Diamant 650 SG met daarvoor een BMW X5 3.0d

Plaats reactie

Terug naar “Fendt”