Zo is het Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het smaakverschil met Senseo zo groot zou zijn...JaapB schreef: Hé, proost, dat we nog maar lang van die lekkere koffie mogen genieten, ook in de caravan.
En mijn vrouw drinkt nu nog melk ook
Zo is het Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het smaakverschil met Senseo zo groot zou zijn...JaapB schreef: Hé, proost, dat we nog maar lang van die lekkere koffie mogen genieten, ook in de caravan.
Ach wim, als je er niet aan mee wilt doen dan hoeft dat niet hoor en daar is ook niets mis mee, dit blijft het goedkoopste denk ik, alleen gaan er geen pads inWim Verso schreef:Ofwel Geldklopperij...................
Vandaar dat ie bij mij altijd zo bitter was.Ab schreef:Dat is slow coffee. De nieuwste trend.
Gelezen in de consumentengids.
Met de volgende tips :
Maal net voor het zetten de bonen pas. Koffie die te lang geleden gemalen is verliest zijn smaak.
Zorg voor een schoon koffieapparaat.
Gebruik vers water,.
Gebruik 7 a 8 gram koffie per kopje, en per kopje 100 tot 120 ml water.
Gebruik water van exact 95 graden.
Bij een hogere temperatuur verbrandt de koffie en wordt hij bitter.
Bij 95 graden ontwikkelen smaak en geur van de koffie zich het best.
De temperatuur in de kan direct na het zetten moet ca 80 graden zijn.
Schenk je het over in een kopje dan geldt een temperatuur van 67 graden als goed drinkbaar en lekker warm.
Pfff.
micky schreef:Ach wim, als je er niet aan mee wilt doen dan hoeft dat niet hoor en daar is ook niets mis mee, dit blijft het goedkoopste denk ik, alleen gaan er geen pads inWim Verso schreef:Ofwel Geldklopperij...................
IN t land waar t uitgevonden is ( Italië)niet; een lungo is een espresso waar het water langer doorheen gegaan is.Daphne schreef:RE.gif
Een espresso en een lungo. Lungo is een normale koffie.
Maar volgens mij is dat het zelfde toch?, men neemt bijv. een Faema Due vult de piston met vers gemalen koffie, druk op de "kleine" knop na een espresso kopje te hebben geplaatst, men drukt op de "grote" knop voor een Lungo, of is dat verandert in de laatste jareneurotrotter schreef:IN t land waar t uitgevonden is ( Italië)niet; een lungo is een espresso waar het water langer doorheen gegaan is.Daphne schreef:RE.gif
Een espresso en een lungo. Lungo is een normale koffie.
Als je een gewone koffie wilt moet je een "americano"bestellen.
En voor een extra sterke espresso neem je een"ristretto"
Met de Senseo kun je dus ook een "lungo maken"gewoon de knop nog n keer indrukken en er nog een seconde of 10 achteraan laten brouwen
Het enige dat Karinjeanette wou weten was of er ook een normaal formaat koffie kon worden gezet of alleen maar espresso. Excuseer mij voor mijn onjuiste en onvolledig antwoord.......eurotrotter schreef:IN t land waar t uitgevonden is ( Italië)niet; een lungo is een espresso waar het water langer doorheen gegaan is.Daphne schreef:RE.gif
Een espresso en een lungo. Lungo is een normale koffie.
Als je een gewone koffie wilt moet je een "americano"bestellen.
En voor een extra sterke espresso neem je een"ristretto"
Met de Senseo kun je dus ook een "lungo maken"gewoon de knop nog n keer indrukken en er nog een seconde of 10 achteraan laten brouwen