Waarom gaan we daar naar toe?
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
RE.gif Gert, voor wie was je laatste bericht nou bedoeld? Je verwijst naar het mijne, maar dat ging over de tripe en de andouillettes.
- Kingpin1966
- Erelid
- Berichten: 5657
- Lid geworden op: di 1 jan 2008 12:43
- Locatie: Heerhugowaard
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
@ Gert en Gea
De groenten die je bij de Nederlandse horeca voorgeschoteld krijgt zou ik nu ook niet echt een dijenkletser willen noemen.
Vooral de rauwkostsalades zijn hier, in tegenstelling tot Duitsland, niet te vr..........
Gortdroge repen selder en wortel zonder enige vorm van dressing, brrrrrrr. Da's in Duitsland wel anders.
Het verschild denk ik ook sterk waar je gaat eten, van een restaurant in een warenhuis of een wegrestaurant kun je geen haute cuisine verwachten.
Veel restaurants zijn vaak (te) toeristisch ingesteld, de Schnitzel mit Pommes staat op veel menukaarten want da's bekend werk.
Goede restaurants zijn net parels, ze zijn er wel alleen moet je ze wel zoeken.
De groenten die je bij de Nederlandse horeca voorgeschoteld krijgt zou ik nu ook niet echt een dijenkletser willen noemen.
Vooral de rauwkostsalades zijn hier, in tegenstelling tot Duitsland, niet te vr..........
Gortdroge repen selder en wortel zonder enige vorm van dressing, brrrrrrr. Da's in Duitsland wel anders.
Het verschild denk ik ook sterk waar je gaat eten, van een restaurant in een warenhuis of een wegrestaurant kun je geen haute cuisine verwachten.
Veel restaurants zijn vaak (te) toeristisch ingesteld, de Schnitzel mit Pommes staat op veel menukaarten want da's bekend werk.
Goede restaurants zijn net parels, ze zijn er wel alleen moet je ze wel zoeken.
Nil Nobis Absurdum
Homo Sapiens non urinat in ventum
__________________________________________________________________________
Mazda 5 2.0 Executive 2007 + Hobby De Luxe Easy 460 Ufe 2004 + Truma SE-R Mover
Homo Sapiens non urinat in ventum
__________________________________________________________________________
Mazda 5 2.0 Executive 2007 + Hobby De Luxe Easy 460 Ufe 2004 + Truma SE-R Mover
- Hobby Linka
- Beheerder
- Berichten: 18979
- Lid geworden op: do 31 mar 2011 19:39
- Locatie: Het kan in ......
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
Wij gaan in ieder geval naar Spanje. Al is het enkel al voor de kippen in Pals.
Andre
Andre
Hobby Linka
Hobby 460 UFe de luxe 2007 met Truma Aventa-dakairco, Truma SE R mover, Optima Yellow Top 4.2 accu, Truma DuoControl.
Getrokken door een witte Skoda Yeti 2.0 TDI
Het kan niet fout gaan,
hooguit anders dan verwacht.
Hobby 460 UFe de luxe 2007 met Truma Aventa-dakairco, Truma SE R mover, Optima Yellow Top 4.2 accu, Truma DuoControl.
Getrokken door een witte Skoda Yeti 2.0 TDI
Het kan niet fout gaan,
hooguit anders dan verwacht.
- Jan van Vijven
- Moderator
- Berichten: 16329
- Lid geworden op: wo 16 aug 2006 22:01
- Locatie: In de buurt van Bartje.
- Contacteer:
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
Wat dacht je van de everzwijnen in Krokkieland....hmm...
Land Rover Discovery Sport R-Dynamic SE P300e (309 PK 540 NM) (2023)
Adria Action 391 LH (2023)
Adria Action 391 LH (2023)
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
Waar wij wonen ken ik dit verschijnsel niet, of je moet naar de snackbar gaanKingpin1966 schreef:@ Gert en Gea
De groenten die je bij de Nederlandse horeca voorgeschoteld krijgt zou ik nu ook niet echt een dijenkletser willen noemen.
Vooral de rauwkostsalades zijn hier, in tegenstelling tot Duitsland, niet te vr..........
De laatste jaren iedere keer naar Kroatie geweest.
Mooi land
Vriendelijk mensen
Redelijke prijzen
Lekker eten
Nagenoeg alle campings hond vriendelijk zijn.
Blefke
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
Sauerkraut. Heerlijk met puree en Schweinehaxen. Gegrilde groenten met Forel Müllerin en aardappelen in peterselieboter, echt heerlijk! En verder zijn alle groenten die je in de rest van Europa kunt krijgen ook in Duitsland te krijgen. Als je een keer geen Schnitzel bestelt, krijg je iets anders dan sla of rauwkostgert en gea schreef:RE.gif
noem eens een groente die er met kop en schouder boven uitsteekt, je hebt in hoofdzaak alleen maar koude groenten in jullie favoriete duitsland.
"NORMAAL IS OOK MAAR HET GEMIDDELDE VAN UITERSTEN"
Eriba Nova L 465 -2021
SEAT Ateca FR Business Intense 1.5 TSI DSG7 -2021
Eriba Nova L 465 -2021
SEAT Ateca FR Business Intense 1.5 TSI DSG7 -2021
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
RE.gif
Als caravanners zijn we onderweg en op bestemming toch helemaal niet afhankelijk van allerlei
sinistere hapslik- en/of sanitaire ontlasting krochten.
We zijn toch autonoom hebben zelf alle comfort aan boord.
Dus waar maakt men zich uiteindelijk eigenlijk druk over?
Als caravanners zijn we onderweg en op bestemming toch helemaal niet afhankelijk van allerlei
sinistere hapslik- en/of sanitaire ontlasting krochten.
We zijn toch autonoom hebben zelf alle comfort aan boord.
Dus waar maakt men zich uiteindelijk eigenlijk druk over?
- Michel1975
- Berichten: 2784
- Lid geworden op: do 9 jan 2014 22:34
- Locatie: Hensbroek
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
En dan lovend over Frankrijk. Het enige dat daar goed te eten is de verse vis. Het gemiddelde vlees is er niet te nassen. Alles wordt met vet en zenen gebakken. Maar gelukkig zoveel mensen zoveel wensen.gert en gea schreef:RE.gif
ik denk tot je in duitsland wat eten aan gaat toch echt iets over het hoofd ziet, het is niet best gesteld daar, zeg maar gerust slecht.
noem eens een groente die er met kop en schouder boven uitsteekt, je hebt in hoofdzaak alleen maar koude groenten in jullie favoriete duitsland.
als ik en met mij vele andere collega's mocht kiezen van hoe ga je na italie via de Mont Blanc of via de brenner dan koos zeker 75 procent via de mont blanc.
dat zegt toch wat!
Qua vakantie met de caravan liefst Frankrijk maar qua eten, zeker vlees steekt Duitsland met kop en schouders daar bovenuit. Overigens heeft Luxemburg mij positief verrast afgelopen zomer.
Trekker: Skoda Kodiaq Sportline en nog heel even een Mercedes CL500 AMG, met aan de haak Kip 50 Hyline TRX, Primus vloeistofverwarming, zonnepanelen, Mover. Of een SMV 34LSR met wielen.
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
Frankrijk , eperlan! Die kleine gefrituurde visjes. In Spanje heet dit sonsos.
Zo ook in beide landen de gefrituurde inktvisringen, heerlijk.
Zo ook in beide landen de gefrituurde inktvisringen, heerlijk.
Renault Kangoo II 1.2 TCe en Trigano Silver 310 TDL
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
A Michel, vet en zenen ? In Frankrijk wordt het hele beest met alles er op en erin
gegeten. Volgens een kennis van mij die vegetarier is,is dat ook beter :heb je minder
slachtdieren nodig. Ook in Spanje zijn varkensoren een lekkernij en heus niet voor
kat & hond ! Groet, Jaap.
gegeten. Volgens een kennis van mij die vegetarier is,is dat ook beter :heb je minder
slachtdieren nodig. Ook in Spanje zijn varkensoren een lekkernij en heus niet voor
kat & hond ! Groet, Jaap.
- Michel1975
- Berichten: 2784
- Lid geworden op: do 9 jan 2014 22:34
- Locatie: Hensbroek
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
RE.gif
Das prima voor hem maar ik heb liever de lekkere delen. Dan maar wat meer slachtdieren.
Das prima voor hem maar ik heb liever de lekkere delen. Dan maar wat meer slachtdieren.
Trekker: Skoda Kodiaq Sportline en nog heel even een Mercedes CL500 AMG, met aan de haak Kip 50 Hyline TRX, Primus vloeistofverwarming, zonnepanelen, Mover. Of een SMV 34LSR met wielen.
- Dutchdrummer
- Berichten: 1255
- Lid geworden op: do 27 okt 2005 14:03
- Locatie: NBr NL
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
Dat zegt misschien meer over het eetgedrag van de gemiddelde vrachtwagenchauffeur dan over het eten in een land......gert en gea schreef:.....als ik en met mij vele andere collega's mocht kiezen van hoe ga je na italie via de Mont Blanc of via de brenner dan koos zeker 75 procent via de mont blanc.
dat zegt toch wat!
Sowieso heel erg vreemd dat je een bepaald land mijdt omdat er paneermeel op het vlees zit....... Dan ga je er dus niet heen voor de natuur, de omgeving, etc etc etc.
Back on topic: wat Daphne in eerdere berichten al zei: Duitsland en Oostenrijk zijn favoriet, vanwege de gemütlichkeit, de bergen, de natuur, en niet te vergeten de schone campings.
Don't count the days.
Make the days count.
Make the days count.
-
- Berichten: 6225
- Lid geworden op: vr 5 feb 2010 23:43
- Locatie: Roosendaal
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
RE.gif
Als "gemiddelde vrachtwagenchauffeur"( sinds 1966) kan ik u verzekeren dat een gemiddelde chauffeur op plaatsen heeft gegeten waar u,als boven gemiddelde toerist, nog nooit van gehoord heeft.
( overigens geen "lange tenen" hoor,ik heb een gladde rug ,en daar glijdt alles af )
Dit kan zowel positief als negatief uitvallen,maar ik denk dat Ger(en Gea) bedoelt met "liever achteruit over de Mont Blanc naar Italie dan vooruit over Duitsland"dit niet alleen met t eten te maken heeft maar met de totale "ambiance" van zijn( en mijn) werk.
IK zal u daar verder niet off topic mee vermoeien maar denk maar aan herhaaldelijke controles van politie en het passeren van grenzen.
Wat t eten betreft is de ambiance in Frankrijk dikwijls ( in de routier restaurants) dat men ,op volgorde van binnenkomst aanschuift en gaat eten,intussen een praatje makend met de buurman( die je helemaal niet kent),na t eten gaat ieder zijns weegs.
In Duitsland was t dikwijls zo( niet altijd hoor) dat,in een restaurant met,bijvoorbeeld, 20 tafels met ieder 4 stoelen( 80 zitplaatsen dus),iedereen zijn "eigen "tafel nam en nummer 21 kwam dan binnen en omdat er "geen plaats meer was" ging hij verder( echt hoor dit kwam voor)
Als je voor je vakantie in het buitenland bent merk je deze dingen niet omdat je dan meestal op pad bent met je gezin,partner,vrienden en toch een beetje in je eigen wereldje zit,of dat in Frankrijk ,Duitsland of waar dan ook is
Goed eten of slecht eten maak je in ieder land mee;ik heb in Italië ( het land waar koken tot kunst verheven is)ook wel eens heel slecht gegeten en in Engeland( waar ze zelfs kans zien om water aan te laten branden) verrassend lekker gegeten in een pub ,vlak bij een klant waar ik moest laden.
Waar ik Ger( en Gea?) wel gelijk in geef is zijn opmerking over rauwkost salades;deze worden meer en meer uit fabrieken betrokken en worden in grootverpakking bij de keukens afgeleverd,maar dat zal wel een economische reden hebben( tijd is geld,ook in de keuken)
Waar is de tijd gebleven dat de "chef"een oeuf dûr mayonaise zelf maakte,de eieren rangschikte op een bord,daar een" quacq"( )zelf gemaakte mayonaise overheen goot ,vergezeld met gedroogde kruiden uit eigen tuin.
Als "gemiddelde vrachtwagenchauffeur"( sinds 1966) kan ik u verzekeren dat een gemiddelde chauffeur op plaatsen heeft gegeten waar u,als boven gemiddelde toerist, nog nooit van gehoord heeft.
( overigens geen "lange tenen" hoor,ik heb een gladde rug ,en daar glijdt alles af )
Dit kan zowel positief als negatief uitvallen,maar ik denk dat Ger(en Gea) bedoelt met "liever achteruit over de Mont Blanc naar Italie dan vooruit over Duitsland"dit niet alleen met t eten te maken heeft maar met de totale "ambiance" van zijn( en mijn) werk.
IK zal u daar verder niet off topic mee vermoeien maar denk maar aan herhaaldelijke controles van politie en het passeren van grenzen.
Wat t eten betreft is de ambiance in Frankrijk dikwijls ( in de routier restaurants) dat men ,op volgorde van binnenkomst aanschuift en gaat eten,intussen een praatje makend met de buurman( die je helemaal niet kent),na t eten gaat ieder zijns weegs.
In Duitsland was t dikwijls zo( niet altijd hoor) dat,in een restaurant met,bijvoorbeeld, 20 tafels met ieder 4 stoelen( 80 zitplaatsen dus),iedereen zijn "eigen "tafel nam en nummer 21 kwam dan binnen en omdat er "geen plaats meer was" ging hij verder( echt hoor dit kwam voor)
Als je voor je vakantie in het buitenland bent merk je deze dingen niet omdat je dan meestal op pad bent met je gezin,partner,vrienden en toch een beetje in je eigen wereldje zit,of dat in Frankrijk ,Duitsland of waar dan ook is
Goed eten of slecht eten maak je in ieder land mee;ik heb in Italië ( het land waar koken tot kunst verheven is)ook wel eens heel slecht gegeten en in Engeland( waar ze zelfs kans zien om water aan te laten branden) verrassend lekker gegeten in een pub ,vlak bij een klant waar ik moest laden.
Waar ik Ger( en Gea?) wel gelijk in geef is zijn opmerking over rauwkost salades;deze worden meer en meer uit fabrieken betrokken en worden in grootverpakking bij de keukens afgeleverd,maar dat zal wel een economische reden hebben( tijd is geld,ook in de keuken)
Waar is de tijd gebleven dat de "chef"een oeuf dûr mayonaise zelf maakte,de eieren rangschikte op een bord,daar een" quacq"( )zelf gemaakte mayonaise overheen goot ,vergezeld met gedroogde kruiden uit eigen tuin.
Adria Coral Supreme S 670 SLT 130 multijet,turbo-intercooler,luchtvering,sattelietschotel,Alden vloeistof verwarming.
- Willem_uit_Goes
- Berichten: 336
- Lid geworden op: di 21 aug 2012 21:58
- Locatie: Goes, Zeeland
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
Haha, prachtig geschreven, en dat is de romantiek waar je vroeger chauffeur voor werd!eurotrotter schreef:RE.gif
Als "gemiddelde vrachtwagenchauffeur"( sinds 1966) kan ik u verzekeren.......
Waar is de tijd gebleven
Maar als gemiddeld vrachtwagenchauffeur sinds 1981 (en af-en-toe vrachtwagenchauffeur anno 2014) kan ik je verzekeren dat de gemiddelde vrachtwagenchauffeur tegenwoordig slechts de weg vindt dankzij de TomTom, amper weet wat een grens is, zelden een restaurant van binnen ziet, en bij politiecontroles alsnog (en soms meermaals) mag betalen voor onbenullige overtredingen die weken eerder in een ander land begaan werden, zodat de humor daar snel vanaf gaat.
En dan ga ik nog uit van de Nederlandse chauffeur, want de echt gemiddelde chauffeur komt uit een heel ver land tegenwoordig.....
Helaas ben ik te laat geboren.
Daar ging dit topic toch over?
:-)
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk-Pro.
Eriba Nova 540FB, bouwjaar 1995
[album]http://tinyurl.com/8snqv4y[/album]
[album]http://tinyurl.com/8snqv4y[/album]
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
Nu iedereen op de hoogte is van de culinaire uitspattingen van de gemiddelde vrachtwagenchauffeur, kunnen we nu weer verder met de reden van de gemiddelde caravanner om naar een bepaald land te gaan
Maw weer on topic please
Maw weer on topic please
"NORMAAL IS OOK MAAR HET GEMIDDELDE VAN UITERSTEN"
Eriba Nova L 465 -2021
SEAT Ateca FR Business Intense 1.5 TSI DSG7 -2021
Eriba Nova L 465 -2021
SEAT Ateca FR Business Intense 1.5 TSI DSG7 -2021
-
- Berichten: 6225
- Lid geworden op: vr 5 feb 2010 23:43
- Locatie: Roosendaal
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
RE.gif
T ging toch over culinaire uitspattingen in dit topic.
T ging toch over culinaire uitspattingen in dit topic.
Adria Coral Supreme S 670 SLT 130 multijet,turbo-intercooler,luchtvering,sattelietschotel,Alden vloeistof verwarming.
- Hobby Linka
- Beheerder
- Berichten: 18979
- Lid geworden op: do 31 mar 2011 19:39
- Locatie: Het kan in ......
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
RE.gif
Yep, tijdens de vakantie.
Andre
Yep, tijdens de vakantie.
Andre
Hobby Linka
Hobby 460 UFe de luxe 2007 met Truma Aventa-dakairco, Truma SE R mover, Optima Yellow Top 4.2 accu, Truma DuoControl.
Getrokken door een witte Skoda Yeti 2.0 TDI
Het kan niet fout gaan,
hooguit anders dan verwacht.
Hobby 460 UFe de luxe 2007 met Truma Aventa-dakairco, Truma SE R mover, Optima Yellow Top 4.2 accu, Truma DuoControl.
Getrokken door een witte Skoda Yeti 2.0 TDI
Het kan niet fout gaan,
hooguit anders dan verwacht.
-
- Berichten: 6225
- Lid geworden op: vr 5 feb 2010 23:43
- Locatie: Roosendaal
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
RE.gif
Sommige mensen ,zoals b.v.sommige vrachtwagen chauffeurs,gaan niet op vakantie in een bepaald land vanwege de culinaire prestaties in dat land tijdens het uitoefenen van hun beroep.
Zo beter?
Sommige mensen ,zoals b.v.sommige vrachtwagen chauffeurs,gaan niet op vakantie in een bepaald land vanwege de culinaire prestaties in dat land tijdens het uitoefenen van hun beroep.
Zo beter?
Adria Coral Supreme S 670 SLT 130 multijet,turbo-intercooler,luchtvering,sattelietschotel,Alden vloeistof verwarming.
- Hobby Linka
- Beheerder
- Berichten: 18979
- Lid geworden op: do 31 mar 2011 19:39
- Locatie: Het kan in ......
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
Ik vind het prima.
Andre.
Andre.
Hobby Linka
Hobby 460 UFe de luxe 2007 met Truma Aventa-dakairco, Truma SE R mover, Optima Yellow Top 4.2 accu, Truma DuoControl.
Getrokken door een witte Skoda Yeti 2.0 TDI
Het kan niet fout gaan,
hooguit anders dan verwacht.
Hobby 460 UFe de luxe 2007 met Truma Aventa-dakairco, Truma SE R mover, Optima Yellow Top 4.2 accu, Truma DuoControl.
Getrokken door een witte Skoda Yeti 2.0 TDI
Het kan niet fout gaan,
hooguit anders dan verwacht.
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
Wij kiezen meestal voor Zuid-Frankrijk. Wij vinden Frankrijk erg gemoedelijk en eigenlijk altijd mooi weer in het zuiden (en wij vinden kamperen leuk, maar dan moet het eigenlijk wel goed weer zijn). Verder veel gezellige Franse dorpjes en in Frankrijk kun je alle kant op qua landschap en natuur, etc. en dit op allemaal goed te rijden afstanden vanaf Nederland. Voor mij ook niet onbelangrijk als rijder, ik vind de Franse snelwegen echt heerlijk rijden en altijd erg gemakkelijk rijden naar Frankrijk (vooral de route Luxemburg- Dijon- Lyon naar het zuiden).
Verder ook weleens naar Spanje, Italië en Kroatië geweest, maar echt de gezellige sfeer net gemist al waren die landen ook leuk.
Oostenrijk en vooral Duitsland spreken ons totaal niet aan, dit vanwege het mindere weer, maar ook de (mediterrane) sfeer missen wij echt en ongezellige campings. Voor ons is Frankrijk dus echt favoriet, wat is en blijft het toch een heerlijk land!
Verder ook weleens naar Spanje, Italië en Kroatië geweest, maar echt de gezellige sfeer net gemist al waren die landen ook leuk.
Oostenrijk en vooral Duitsland spreken ons totaal niet aan, dit vanwege het mindere weer, maar ook de (mediterrane) sfeer missen wij echt en ongezellige campings. Voor ons is Frankrijk dus echt favoriet, wat is en blijft het toch een heerlijk land!
Re: Waarom gaan we daar naar toe?
wij gaan dit jaar weer naar spanje niet naar de kant van de brava deze is helemaal verziekt nee maar naar de baskenkant
daar is het nog zo als het was mooie campings mooie stranden en geen toeristen menu s waar je bij diversen tenten allemaal de zelfde uithang borden met toesisten eten kan bestellen .maar aan de bovenkant van spanje echt spaans met echte goede tapas en redelijke prijzen .
vroeger veel aan de brava geweest en 3 jaar geleden terug wezen kijken /ik vind het 1 grote bende geworden .
daar is het nog zo als het was mooie campings mooie stranden en geen toeristen menu s waar je bij diversen tenten allemaal de zelfde uithang borden met toesisten eten kan bestellen .maar aan de bovenkant van spanje echt spaans met echte goede tapas en redelijke prijzen .
vroeger veel aan de brava geweest en 3 jaar geleden terug wezen kijken /ik vind het 1 grote bende geworden .
een dag niet gelachen is een dag niet geleefd