Laminaat in Stacaravan met tapijttegels als ondervloer

Alles wat betrekking heeft tot stacaravans
Plaats reactie
Johan_brouwhuis

Laminaat in Stacaravan met tapijttegels als ondervloer

Bericht door Johan_brouwhuis » ma 22 aug 2011 18:06

Ik wil in mijn stacaravan een click-laminaatvloer leggen en heb jullie expertise nodig. er ligt als 1e laag een vinyl-vloer in. Daar overheen liggen vastgelijmde tapijttegels. Deze tapijttegels hebben een plastic onderkant. Eigenlijk wil ik hier direct overheen de laminaat leggen, de tapijttegels hebben een mooi dempend effect. Maar mijn vraag aan jullie is of dat de vinyl-laag en plastic onderzijde van de tegels voldoende vocht van onderen tegenhouden, zodat dit niet gaat doorwerken op de laminaat-delen.
Of zou het beter zijn om eerst een laag plastic-folie tegen het vocht op de tapijttegels te leggen en dan pas laminaat. Ik weet alleen niet of dit verstikkend gaat werken voor deze tapijt.
Het laatste alternatief, en het meeste werk, is natuurlijk om de tapijttegels eruit te halen, dan een plastic folie over de vinyl en een dunne ondervloer waarop de laminaat komt te liggen.
Alvast bedankt voor het meedenken !!! scratch.gif

Gebruikersavatar
JanP
Berichten: 1458
Lid geworden op: wo 20 mei 2009 16:50
Locatie: Uithoorn a/d Amstel
Contacteer:

Re: Laminaat in Stacaravan met tapijttegels als ondervloer

Bericht door JanP » ma 22 aug 2011 18:27

Gewoon laten liggen,van dat dunne foam halen wat ze normaal gebruiken om eventuele oneffenheden mee op tevangen met aan de andere kant alufolie neer leggen,heb ik hier in huis ook zo gedaan,ligt er al een paar jaar in,geen problemen mee.
Een HOBBYist.
caravan.gif A I camp.gif
Kia-Sportage + HOBBY 460 UFE De Luxe

Knaus440
Berichten: 3730
Lid geworden op: di 29 apr 2008 21:15

Re: Laminaat in Stacaravan met tapijttegels als ondervloer

Bericht door Knaus440 » ma 22 aug 2011 22:00

Misschien moet je even kijken of je vloer bestaat uit spaanplaat platen of multiplex platen. Kan verschillen per merk. Sommige Willerby's bijvoorbeeld hebben spaanplaat en anderen multiplaat. Spaanplaat is dan wel vaak aan de onder buitenkant een vorm of soort van coating, maar heeft meer problemen met vocht dan multiplex. Misschien vraagt dat om een minder afsluiten laag waardoor er toch wat "verdamping" plaats kan vinden??
Even checken bij een specialist zou ik denken.
Johan
Achter de auto, Honda CRV 2.0 iVTEC, een knaus sudwind 440 uit 1996. Gehaakt met een Stabifix.

Plaats reactie

Terug naar “Stacaravans”