Pagina 1 van 1

Italië - Griekenland

Geplaatst: zo 18 dec 2016 10:16
door marcelbleeker
Hallo, wij willen dit jaar met auto en caravan naar Griekenland. Op het forum veel oudere berichten over deze trip. Iemand nog recente tips v.w.b. overtocht? We rijden met de combinatie op de foto.

Re: Italië - Griekenland

Geplaatst: zo 18 dec 2016 11:25
door PMT
Nadat wij afgelopen mei vanwege gezondheidstoestanden hebben moeten annuleren, gaan we komend jaar weer een poging wagen en hebben de onderstaande offerte eergisteren bevestigd en betaald. In vergelijk met begin dit jaar een paar tientjes duurder en dat was toen ongeveer dezelfde prijs die we in 2010 ook betaald hebben.
Dit keer gaan we met Minoan itt 2010 toen we met Superfast de oversteek hebben gemaakt. Toen "camping on board", daadwerkelijk gewoon slapen in je caravan op een open dek, in 2017 "camping all inclusive" in een binnenhut en 30% korting op eten en drinken aan boord. Je caravan kan je in beide gevallen gewoon aansluiten op 220V. De nieuwe ferries van Minoan hebben geen open dekken meer en dan is het verboden in je voertuig/caravan te verblijven.
Nu gaan we van de boot af in Igoumenitsa om een rondje op het vaste land te doen, in 2010 zijn we in Patras van boord gegaan voor een rondje op de Peloponnesos, zie ons verslag
Ik zie dat jullie een box op de auto hebben, houdt er rekening mee als daarmee je auto over de 2m komt dat dat extra kost. Een beetje raar lijkt het omdat er een caravan achter hangt van 2,60m, maar soms kunnen ze je zo laten parkeren dat je auto net onder een obstakel staat. Wij hebben sinds vorig jaar fietsen op het dak van onze Octavia, maar of we laten ze thuis of ik kijk of ze in de caravan passen voordat we inschepen (scheelt ongeveer €80)
Veel plezier met het voorbereiden/plannen.
Overigens hebben wij heel goede en plezierige ervaringen met het boeken via http://www.greekferries.gr/
ticket.jpg

Re: Italië - Griekenland

Geplaatst: zo 18 dec 2016 11:34
door PMT
Waren jullie op de foto onderweg van Slano naar Ston of Dubrovnik? Beiden hebben wij voor het laatst in 2008 met een trip langs de kust bezocht. Totaal andere sfeer dan in Griekenland, maar de kust is prachtig daar in Kroatië.

Re: Italië - Griekenland

Geplaatst: zo 18 dec 2016 19:21
door marcelbleeker
PMT schreef:Waren jullie op de foto onderweg van Slano naar Ston of Dubrovnik? Beiden hebben wij voor het laatst in 2008 met een trip langs de kust bezocht. Totaal andere sfeer dan in Griekenland, maar de kust is prachtig daar in Kroatië.
Utrecht - Zagreb - Slano - Herzeg Novi (Montenegro) - Orebic - Ston - Mostar - Bugojno - Jajce - Banja Luka - Zagreb - Utrecht

Re: Italië - Griekenland

Geplaatst: ma 19 dec 2016 20:10
door PMT
Mostar willen wij ook nog een keer naar toe. Ten tijde van het oude Joegoslavië in 1978 nog geweest en daar vandaan via Split de oude kust omhoog, een hele belevenis toen.

Verstuurd vanaf mijn Elephone P8000 met Tapatalk

Re: Italië - Griekenland

Geplaatst: ma 19 dec 2016 23:24
door iakovos
Wij zijn vanaf Trieste vertrokken vorig jaar.
Scheelt v.v. 600 km rijden.
Je moet wel vroeg op, vertrek 04.30 uur.

Mocht je een hond hebben, dan kan hij/zij in de hut.
Wel opgeven, je krijgt een speciale hut.
Kost € 50,00 v.v.
Anders gratis op het bovendeck in de bench.

Vanaf Acona varen ANEK en Superfast wel met echte Camping On Board.
Pas op, als je daarvan gebruik maakt, geldt er géén vroegboekkorting van 20 % !
Als je lid bent van ANWB of NKC geld een korting van 25 %.
Ook seniorenkorting.

Bij Minoan geld wel de vroegboekkorting van 20% bij "Camping All Inclusive"
Als je lid bent van ANWB of NKC dan krijg je ook korting van 20 %
Ook seniorenkorting

http://www.camperforum.nl/viewforum.php?f=44
http://www.wageral.nl/oriste/
http://www.Griekenlandmetdecamper.nl
http://www.ferries.gr

SUC6

Re: Italië - Griekenland

Geplaatst: di 20 dec 2016 14:05
door PMT
Het leek ons in 2010 ook wel een hele ervaring om vanuit Venetië te vertrekken, maar wij hebben er toen uiteindelijk bewust voor gekozen om vanaf Ancona te vertrekken. Die paar uur extra rijden in de auto naar Ancona woog niet op tegen ruim 11 uur meer varen vanaf Venetië naar Patras. Bovendien was het aanzienlijk duurder om vanaf Venetië te vertrekken. Zelfs met dieselkosten en tol vv waren we echt ruim €200 goedkoper uit.
Op de terugreis vertrekken we ook vroeg of laat, t'is maar hoe je het bekijkt. Onze laatste camping zal dan camping Drepano zijn met uitzicht op de vertrekkende ferries vanuit Igoumenitsa

Re: Italië - Griekenland

Geplaatst: di 20 dec 2016 15:53
door Mstuniek
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om juist lang op de boot te zijn. En voor ons scheelde dat nooit erg veel met boeken bij Minoan.
In de zomertijd kan het wel uitmaken hoe laat je aankomt in Ancona op zondag omdat veel Italianen dan weer terug rijden naar huis en de weg superdruk kan zijn. Optie natuurlijk een camping zoeken bij Ancona.

Re: Italië - Griekenland

Geplaatst: di 10 jan 2017 22:06
door Micky
marcelbleeker schreef:Hallo, wij willen dit jaar met auto en caravan naar Griekenland. Op het forum veel oudere berichten over deze trip. Iemand nog recente tips v.w.b. overtocht? We rijden met de combinatie op de foto.
Maar even serieus :shock: wat is het verhaal achter die spanbanden!!?? of rij je 240 met de caravan néh néh.gif